Peter


Peter begon zijn hippische carriere op 7 jarige leeftijd.
In deze periode werd er heel wat "afgespeeld" met de ponies. Regelmatig werd er cowboytje gespeeld waarbij we aan de flanken van de pony hingen, uiteraard zonder zadel.
Maar ook werd er serieus gereden en af en toe meegedaan aan wedstrijden, zowel springen als dressuur en military.
Dit heeft ertoe geleid dat er een vrije en onafhankelijke zit ontwikkeld werd.

 Op 14 jarige leeftijd werd de overgang naar de paarden gemaakt. En er brak toen een enorme technishe leerperiode aan. Mijn instructuur kwam van de bereden politie. Van hem werd dus het skala der ausbildung geleerd. Dit kwam redelijk overeen met wat Steinbrecht in de 19 de eeuw predikte. "Reit dein Pferd vorwärts und richte es gerade".

Dit is absoluut een eerste voorwaarde, zeker voor het jonge/groene paard. Na vele jaren op wedstrijden succesvol geweest te zijn en veel jonge paarden zadelmak en opgeleid te hebben, begon er zo langzamerhand een honger naar meer en de oorsprong van de rijkunst te ontstaan. Zo kwam ik bij Bent Branderup terecht. Een meester in de academische rijkunst, gebaseert op de Renaissance periode. Het geeft een enorme meerwaarde om te ontdekken van waaruit de ruiterij ontstaan is. Het heeft mijn blik op de hippische sport voorgoed veranderd.

inloggen